TROPSKI DAN U SRBIJI: Spremite se za kupanje, temperatura i do 36 stepeni

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jun.2016, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROPSKI DAN U SRBIJI: Spremite se za kupanje, temperatura i do 36 stepeni

U Srbiji će ujutro po kotlinama biti kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano, veoma toplo i sparno.

Posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi i grmljavine očekuju se uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Vetar slab i umeren, na planinama i južnom Banatu povremeno jak, istocni i jugoistocni.

Jutarnja temperatura od 18 do 24, u južnom Banatu oko 26, najviša dnevna od 32 do >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 36 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, toplo i sparno. Vetar slab i umeren, jugoistocni. Jutarnja temperatura oko 24, najviša dnevna oko 35 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u nedelju će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa slabim i umerenim, u južnom Banatu povremeno jakim jugoistocnim vetrom.

Foto: AP

Uveče i tokom noći na severu i zapadu, u ponedeljak i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.a ponegde i kratkotrajnim vremenskim nepogodama sa obilnijim pljuskovima i pojavom grada.

U utorak promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, izraženijim na jugu i jugoistoku.

U većini dana do kraja perioda pretežno sunčano i toplije.

Samo se u petak sa severozapada očekuje novo prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.