TRI METRA ZA DAN: Brzava nadošla, ali sve je OK

Izvor: Mondo, 01.Jul.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI METRA ZA DAN: Brzava nadošla, ali sve je OK

Vodostaj kanalskog vodotoka Brzava u Banatu, izrazito bujičnog karaktera, za samo jedan dan porastao je za čak tri metra zbog obilnih padavina u Rumuniji, odakle i dotiče u Srbiju.

Foto: Ilustracija MONDO

Iz Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine saopšteno je da, uprkos naglom rastu, Brzava nije poplavila branjeno područje, niti pričinila materijalnu štetu.

Istovremeno, na tom vodotoku očekuje se tokom dana prvo stagnacija, a potom i opadanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vodostaja.

Zbog obilnih padavina u prethodna dva dana porast vodostaja zabilježen je i na Tamišu, kao i na Starom Begeju, takođe, banatskim vodotocima.

Kao i u slučaju Brzave, tokom dana očekuje se prvo stagnacija, a potom i opadanje vodostaja Tamiša i Starog Begeja.

U saopštenju Voda Vojvodine naglašava se da stručne službe vodoprivrede u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava prate stanje na terenu i spremne su da intervenišu.

U saopštenju se navodi da porast vodostaja na Brzavi, Tamišu i Starom Begeju neće izazvati probleme u branjenom području tog dijela Banata.

Redovna odbrana od poplava trenutno se sprovodi na ukupno 170 kilometara Tamiša, Brzave i Starog Begeja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.