TRAŽE SEDAM DANA ZA ŠOPING: Čak 65 odsto turista želi da radnje u Beču rade i nedeljom!

Izvor: Kurir, 27.Feb.2015, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽE SEDAM DANA ZA ŠOPING: Čak 65 odsto turista želi da radnje u Beču rade i nedeljom!

Ako Beč želi da postane svetski grad, onda mora da se razvija i reši provincijskih shvatanja, kaže Valter Ruk predsednik Privredne komore Beča

BEČ - Čak 65 odsto turista želi da bečke prodavnice budu otvorene i nedeljom, pokazala je anketa koju je po nalogu bečke Privredne komore sproveo Makam risrč (Makam Research).Sa ovom idejom nedavno su se složili i bečki privrednici. Naime, oni zahtevaju uvođenje turističkih zona, u kojima bi prodavnice radile i  nedeljom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
„Preduzetnici žele da rade i nedeljom ali ne smeju, turisti žele da kupuju nedeljom, ali ne mogu. Ovo je potpuno loša kombinacija za Beč, njegovu ekonomiju i radna mesta. Vreme je da se sruše te barijere i da se u turističkim zonama privrednicima omogući da rade i nedeljom. Ako Beč želi da postane svetski grad, onda mora da se razvija i reši provincijskih shvatanja“, kaže Valter Ruk (Walter Ruck), predsednik Privredne komore Beča.

Ukupno 65 odsto bečkih turista koji su uglavnom vikendom u Beču želi da im se omogući da šopinguju i nedeljom. Ovu ideju su najviše podržali turisti iz Azije, odnosno njih 74 odsto, zatim 62 odsto turista koji dolaze sa teritorije Evrope.Otvaranje turističkih zona austrijskoj prestonici bi donelo 800 novih radnih mesta, kao i 140 miliona evra dodatnih prihoda.

„Ovu priliku ne smemo propustiti. Dosta je bilo kukanja, vreme je da zgrabimo šansu“, zaključuje Ruk.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.