TOPLA LJUDSKA PRIČA: Dečakova životna priča potresla je lokalnog poštara, a onda...

Izvor: Kurir, 01.Avg.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOPLA LJUDSKA PRIČA: Dečakova životna priča potresla je lokalnog poštara, a onda...

Ako nemate pune police cipela, najnoviju tehnologiju ili hrpu garderobe, nemojte da mislite da su siromašni. Kada čujete ovu priču, promeniće vam se razmišljanje

Ova divna priča ispunjena skromnošću i radosti za glavnog glumca ima dvanaestogodišnjeg dečaka Metju Floresa iz Sendija u Juti kojem je internet odlučio da promeni život.

Kada je poštar Ron Linč posetio zgradu u kojoj živi ovaj dečak, ostao je zatečen dečakovom pričom.

Metju mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zatražio ako ima još letaka da mu ostavi jer on voli da čita, ali poštar ga je uputio ka biblioteci gde ima mnogo knjiga koje će mu se sigurno dopasti. Međutim, dečakova porodica je toliko siromašna da nemaju mogućnost da dečaka odvedu i učlane u biblioteku.

Poštaru je ovo zaledilo srce u trenutku i odlučio je da pomogne.

Na svom Fejsbuk profilu apelovao je na sve prijatelje i poznanike da mu se pridruže u sakupljanju knjiga za dečaka. Ovu poruku podelili su mnogi i doniranje knjiga je prešlo u toliko veliku akciju da poštar nije mogao da poveruje.

Knjige su počele da pristižu iz celog sveta, a do sada je sakupljeno njih 350.

"Planiram da pročitam svaku od ovih knjiga koje sam dobio", rekao je mališan i obećao da će knjige podeliti i sa drugom decom koji takođe nemaju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.