TERORISTA IZ SRBIJE Uhapšen glavni propovednik mržnje u Austriji

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTA IZ SRBIJE Uhapšen glavni "propovednik mržnje" u Austriji

Austrijska policija sprovela je rano jutros veliku akciju protiv međunarodnog terorizma u Gracu, Lincu i Beču, a glavni osumnjičeni koji je uhapšen je Mirsad Omerović, rodom iz Tutina.

U policijskoj akciji "Palmira", kako pišu bečki dnevnik "Kronen cajtung" i list "Esterajh", uhapšen je Omerović koji je regrutovao džihadiste u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj.

On je uhapšen u 22. bečkom okrugu, nakon što se prethodno veče oprostio od roditelja, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je hteo da otputuje u Siriju.

Prilikom hapšenja, koje je sprovela specijalna jedinica policije Kobra, njegova supruga je dozivela šok, zbog čega je pozvana i hina pomoć.

Ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl Lajtner izrazila je zadovoljstvo policijskom akcijom rekavši da je poruka džihadistima nedvismislena: "Ovde niste sigurni".

Oko 500 pripadnika policije, među kojima i specijalna jedinica Kobra, prema pisanju štampe, upalo je u stanove, džamije i druge islamske ustanove.

Radi se o finansiranju, ali i regrutovanju džihadista za Islamsku državu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tutinac uhapšen zbog vrbovanja džihadista

Izvor: Mondo, 28.Nov.2014

Austrijska policija sprovela je rano jutros veliku akciju protiv međunarodnog terorizma u Gracu, Lincu i Beču, a glavni osumnjičeni koji je uhapšen je Mirsad Omerović, rodom iz Tutina...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..U policijskoj akciji "Palmira", kako pišu bečki dnevnik "Kronen cajtung"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.