Izvor: Blic, 27.Avg.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEORIJE ZAVERE Za mnoge je HAARP izvor svih zla na svetu, a srpski filozof tvrdi da je uticao i na BALKAN

Teorije zavere pratile su istraživače na Aljasci od samog početka planiranja izgradnje istraživačke ustanove na obali Aljaske. Prva asocijacija na kraticu HAARP jako puno govori o ljudima. Nekima je prva asocijacija album britanske grupe Muse, drugima je pak prva asocijacija klimatska kontrola i izazivanje potresa. Svoje mišljenje dao je i jedan srpski filozof.

Teoretičari zavera kažu da je Program za istraživanje polarnog svetla (HAARP) odgovoran za gotovo sva zla koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se dogode na svetu. HAARP su izgradile američke vlasti kako bi korišćenjem visokih frekvencija istraživali zemljinu jonosferu, ali od samog početka programa devedesetih godina, teoretičari zavera tvrde da je to zapravo postrojenje za kontrolu vremenskih prilika, piše Express.hr.

Sve je počelo 1995. godine kada je Nik Begič, sin jedne od najmoćnijih političkih porodica Aljaske, objavio knjigu "Anđeli ne sviraju ovaj HAARP". Na kraju je prodao više od 100.000 primeraka i time su teorije zavera dobile krila. "Ruski vojni časopis upozorava da će odašiljanje zračenja u jonosferu dovesti do okretanja zemljinog magnetnog polja", napisao je Begič u svojoj knjizi.

Šta nam zaista radi HAARP i koliko utiče na oluje iznad Srbije

Begič je publici govorio da je HAARP zapravo prototip oružja neograničene snage i nepredvidivih posledica. Jedna od mogućih primena je izazivanje potresa. Teoretičari zavera utvrdili su da je HAARP odgovoran, između ostalog, za potres na Haitiju 2010. godine. Katastrofalni potres ubio je oko 160.000 ljudi na tom karipskom ostrvu, a teorije o uzroku potresa pojavile su se gotovo istovremeno sa vestima o umrlima.

Osim potresa, Begič smatra da istraživačka stanica na Aljasci može kontrolisati ljudsku psihu. On kaže da budući se ljudsko telo sastoji u najvećem procentu od vode, a molekule vode počinju da titraju kad su izložene HAARP-ovom zračenju, ta radijacija može ljude učiniti neraspoloženim i vrlo agresivnim.

Popularna TV-serija "Dosije iks" posvetila je jednu od najgledanijih epizoda upravo teorijama zavera o kontroli uma. U toj epizodi agenta Moldera otima čovek koji je izložen preteranom zračenju neimenovane tajne stanice američkih vlasti. Otmičar na kraju umire zbog tog zračenja, nakon što agent Skali ne uspe da ga spasi.

Posebnu važnost teorijama zavera dao je bivši guverner Minesote i bivši profesionalni rvač Džesi Ventura. On je u svojoj emisiji optužio vlasti da kontrolišu ljudske umove zračenjem HAARP-a. Optužili su i da su vlasti nenamjrno izazvale cunami koji je 2004. godine pogodio Indoneziju.

Pročitajte još:

Nisu samo američki teoretičari uvereni u natprirodne sposobnosti istraživačkih stanica.

Šta je rekao srpski filozof?

Srpski filozof Velimir Abramović jedan je od vodećih teoretičara zavera na našim prostorima. On govori da HAARP izravno utiče na vremenske prilike.

- Direktna proizvodnja ciklona nad određenom teritorijom spada u najjednostavnije HAARP operacije. Sva merenja mojih prijatelja, koji prate HAARP, bivših vojnih stručnjaka, kao i inženjera "Teslijanaca", koji u vikendicama imaju privatni laboratorije i prilagođene merne instrumente sopstevene konstrukcije – pokazuju da se na Balkanu već više puta uticalo na atmosferu, jonosferu i uopše na geofizički sastav izabranih lokaliteta na Balkanu - rekao je Abramović u nedavnom razgovoru za makedonske medije.

Objavljeno je da će američke vlasti 2014. godine završiti istraživanje u sklopu HAARP-a. Najveći deo mernih instrumenata stavljen je u skladište sredinom te godine i otad ustanova zjapi prazna.

Sve to će se promeniti iduće godine kada će univerzitet "Fairbanks" ponovno pokrenuti istraživanje.

- Pet generatora struje smo nedavno testirali i ustanovili da su ispravni. Neke instrumente ipak ćemo morati da popraviti ili zamenimo - izjavio je istraživač Kris Falen.

Očekuje se da će HAARP ponovno početi s radom početkom iduće godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.