TALAČKA KRIZA U FRANCUSKOJ Naoružani pljačkaši zarobili nekoliko osoba, pa pucali na policiju

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TALAČKA KRIZA U FRANCUSKOJ Naoružani pljačkaši zarobili nekoliko osoba, pa pucali na policiju

Naoružani muškarac zarobio je večeras nekoliko osoba i držao ih kao taoce u gradu Rubeu na severu Francuske, javlja Rojters pozivajući se na policijske izvore i dodaje da su se tom prilikom čuli pucnji. Talačka kriza, koja nije imala veze sa terorističkim napadima u Francuskoj okončana je nakon nekoliko sati.

Državni tužilac iz Lila, Frederik Fevr izjavio je da je u tom incidentu u gradu Rubeu, na samoj granici sa Belgijom, jedan otmičar ubijen, a jedan uhvaćen, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su ostali u bekstvu i za njima je organizovana potraga.

Kako javljaju britanski mediji, napadači su držali taoce u jednoj privatnoj kući.

Prvobitni plan kriminalaca bio je da otmu direktora lokalnog ogranka jedne banke i za njega traže otkup. Njih je, međutim, iznenadila policija, došlo je do razmene vatre, pa su ušli u stambenu zgradu i tamo uzeli taoce, rekao je Favr.

Policijski izvori su rekli da su otmičari bili dobro naoružani. Nije saopšteno koliko je ukupno bilo otmičara, niti koliko je ljudi bilo uzeto za taoce.

#Roubaix Les otages en “sécurité” d’après la préfecture citée par @NordEclairRbx pic.twitter.com/ExwdruWPXd

Grad Rube nalazi se u bizini granice sa Belgijom, a udaljen je oko jedan sat zapadno od Brisela.

First #photo from Roubaix where hostages being held. Security forces in extreme alert.. #France #Belgium pic.twitter.com/2FoR49ZwIw

"Operacija je u toku pošto su uzeti taoci. Ispaljeni su hici i čitav kraj je blokiran. Direktor banke i njegova porodica su možda uzeti za taoce", rečeno je ranije večeras Rojtersu u policiji.

Opération de police à Roubaix, une prise d'otages en cours https://t.co/8mOGboTWqd pic.twitter.com/8QNa1QPx6D

"Independent" prenosi da je pljačkaš pucao i u policajce, kao i da je nekoliko policajaca ranjeno. Policija je blokirala oblast u kojoj se dešavala kriza.

Francuski "La Voix du Nord" preneo je da su taoce uzeli napadači naoružani kalašnjikovima, a incident se dogodio oko 19 sati po lokalnom vremenu.

U Francuskoj su nakon terorističkog napada koji se dogodio u Parizu 13. novembra povećane mere bezbednosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Okončana talačka kriza u Francuskoj: Majka i dvoje dece oslobođeni, jedan otmičar ubijen, jedan hapšen dvoje u bekstvu

Izvor: Večernje novosti, 25.Nov.2015

ŽITELjI Rubea, nemirnog predgrađa Lila, na samom severu Francuske, ali i cele zemlje, sinoć su nekoliko sati bili u velikom strahu, naročito u aktuelnom kontekstu pretnje islmaskih terorista, s ozbirom da se u ovom gradiću odvijala talačka kriza. Nekoliko osoba zatvorili su se naoružani u jedan...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.