Svjedok odbrane biće pomoćnik direktora SIPA

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svjedok odbrane biće pomoćnik direktora SIPA

SARAJEVO - Tužilac Miroslav Marković, u nastavku suđenja direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goranu Zupcu, uložio je u petak materijalne dokaze protiv optuženog, a odbrana je najavila da će imati samo jednog svjedoka.

Zubac je optužen za nesavjestan rad u službi jer Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH nije pružio traženu pomoć specijalaca SIPA, kako bi 7. februara 2014. godine pomogli u zaštiti zgrade Predsjedništva BiH od demonstranata, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su je tog dana zapalili.

Zupčev branilac Dragiša Jokić kazao je da će i odbrana uložiti materijalne dokaze, uz koje će, već na idućem ročištu 5. februara, saslušati svog svjedoka Anđelka Hrgića, pomoćnika direktora SIPA.

"Hrgić je kredibilan svjedok sa zavidnim profesionalnim iskustvom. On je u SIPA ispratio jednog i dočekao drugog svjedoka i veoma dobro je upućen u ono za šta optužnica tereti Zupca", izjavio je Jokić, koji Zupčevu odbranu od početka temelji na tvrdnji da direktor SIPA specijalnu jedinicu Agencije nije mogao ni angažovati jer za to nije imao naredbu Tužilaštva BiH.

Zapisnik o saslušanju tužioca Tužilašva BiH Saše Sarajlića, koji je bio među prvim svjedocima optužbe, jedan je od dokaza koje će branilac Jokić uložiti. Odbrana ovim zapisnikom namjerava osporiti kredibilitet Sarajlića, koji je u sudnici izjavio da je Zupca kontaktirao 7. februara, na dan demonstracija, a u zapisniku o njegovom saslušanju piše da je Zupca kontaktirao tek dan poslije. Jokić je naveo da će predočiti i naredbu direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača, koji je već 6. februara formirao krizni štab za područje FBiH, što, kako tvrdi odbrana, dokazuje da je znao šta će se dešavati.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.