Svi smo taoci neznalica, šarlatana i plagijatora

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svi smo taoci neznalica, šarlatana i plagijatora"

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je na borbu protiv aktuelne vlasti ocenjujući da je potrebno promeniti "vladavinu neznanja i hohštapleraja", zbog čega je, dodao je, i formirana vlada u senci.

Pajtić je kazao da je za tri godine ova vlada uspela da osiromaši građane, zaduži se deset milijardi, da zemlju gura sve dublje i dublje u krizu u svim oblastima društvenog života.

On je na mitingu opozicije, u obraćanju nakon odavanja počasti žrtvama prošlogodišnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poplava, rekao da je ovo prvi veći skup DS od 2014. i najavio skupove i u drugim gradovima.

Na optužbe aktuelne vlasti da je sve bilo u redu dok demokrate to nisu upropastile, Pajtić je podsetio da građani ne mogu da zaborave hiljade mrtvih i ranjenih, stotine hiljada izbeglica, ogromnu nezaposlenost i inflaciju sa kojom su bili suočeni u prošlosti.

 -Kada slušam kako kuka na 2011. i šta je ostalo iza nas pitam se kako bi kukao da je 2000. preuzeo vlast, kukao bi tako da bi se čulo do Karlovaca i Karlobaga - primetio je Pajtić, dođaući da je Srbija 2012. bila siromašna država, suočena sa ekonomskom krizom u svetu, ali da je imala najbolje ekonomske pokazatelje u regionu.

- Nasuprot tome - dodao je - za vreme vladavine Vučića imamo najgore ekonomske pokazatelje u regionu, a dug je porastao za 10 milijardi evra.

Priznajući da postoji i krivica DS, te da je ona janviše u tome sto je dopustila da SNS dođe na vlast, Pajtić je istakao da je upravo zato obaveza demokrata da učine sve da takvu vlast sruše.

- Danas su na vlasti oni koji su 12 godina čekali i za to vreme nisu primetili ni mostove koje smo podigli, bulevare koje smo izgradili, nisu videli 15 milijadi investicija koje smo doneli, vrtiće i škole koje smo izgradili. Preko noći od ratnih profitera postali su Evropljani, od ponavljača magistri i doktori. Danas SNS svom snagom unapređuje sve greške koje je DS pravila, a DS danas kaže da nema pravo više ni na jednu grešku - poručio je Pajtić.

Vladajuiće stranke Pajtić je "optužio" da se skrivaju iza jednog coveka, a on je, tvrdi, "autokratski vođa koji je suspendovao institucije što pokušava da učini sa zdravim razumom".

Za savetnike je, dodao je, izabrao dvojac na čelu sa Tonijem Blerom i Alisterom Kempbelom, a za "poslovnog partnera šeika, čija je zemlja sponzorila OVK, za šta je i nagrađena".

- Srbija je danas država bez strategije, svi smo taoci neznalica, šarlatana, plagijatora - konstatovao je on dodajući da se danas Srbija prodaje iza zatvorneih vrata, a laž prodaje za dostojanstvo.

Svi građani Srbije taoci su besomučne propagande i licemerja, naveo je Pajtić, ocenivši da je premijer okružen kriminalcima, plagijatorima, falsifikatorima i neznalicama.

- Maltretiraju opštinu za opštinom. Batinaši napadaju redom, tuku nas u Vrbasu, Mionici, Inđiji, Majdanpeku, a prolaze nekažnjeno iako su identifikovani i prijavljeni. Imamo obavezu da izvršimo političke promene i to mora biti obaveza za svakog pristojnog građanina ove zemlje - poručio je Pajtić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protestni skup DS u Beogradu

Izvor: Akter, 25.Apr.2015

Miting Demokratske stranke u centru Beograda pod motom "Osvetli Srbiju" otvorio je danas glumac Branislav Lečić, koji je kritikovao premijera Aleksandra Vučića, uz poruku da postoje ljudi koji misle svojom glavom...Lečić je učesnicima, među kojima su simpatizeri i članovi DS, Nove stranke, Narodnog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.