Svi mislimo da je vrhunac seksa orgazam, ali zapravo, najbolje tek sledi… 48 sati kasnije!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Mar.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi mislimo da je vrhunac seksa orgazam, ali zapravo, najbolje tek sledi… 48 sati kasnije!

Oni koji su mislili da je orgazam vrhunac seksualnog odnosa, greše jer su naučnici otkrili da najbolji deo seksa sledi tek 48 sati nakon njega i zove se "postseksualni sjaj".

Verovatno svi pretpostavljate da je to onaj prirodni sjaj, kojim odišemo nakon seksualnog odnosa i koji podrazumeva ljubav, zadovoljstvo i povezanost s partnerom. Ovo "raspoloženje" primećuju svi oko vas, čak i oni ljudi koji vam nisu toliko bliski.

Seks inače povezuje partnere jer se tokom njega >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << otpušta oksitocin, hormon sreće, koji podstiče intimnost.

Istraživanje je tako pokazalo da je seksualni doživljaj i zadovoljstvo nakon njega jači kod osoba koje su srećnije u braku ili vezi.

To navodi na to da, zadovoljstvo povezuje ljude tokom, ali i nakon seksa i utiče na njihovu sreću, prenosi Super žena.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.