Svi državni putevi su prohodni

Izvor: B92, 28.Dec.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svi državni putevi su prohodni"

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, obišla je Informativni centar JP "Putevi Srbije", kako bi proverila rad zimskih službi.

Direktor JP "Putevi Srbije" i zaposleni u centru obavestili su potpredsednicu Vlade da su državni putevi prohodni, da su ljudstvo i mehanizacija spremni da reaguju u slučaju pogoršanja vremenskih uslova i da je pripravnost podignuta na četvrti stepen, što podrazumeva angažovanje 100 odsto ljudi i mašina, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi da čini sve kako bi putari i lučke kapetanije u Srbiji spremno dočekali najavljeni sneg i nepovoljne vremenske uslove za plovidbu rekama.

Na području Lučke kapetanije Veliko gradište danas je izdato upozorenje da se na delu Dunava u nadležnosti ove kapetanije ne preporučuje plovidba brodovima zbog jakog vetra koji stvara talase visine jednog metra.

Zapovednici brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede upozoreni su da na delu od 1040. do 1096. kilometra Dunava duva jugoistočni vetar brzinom od 11 do 15 metara u sekundi, što stvara nepovoljne uslove za plovidbu.

Upozorenje je doneto nakon što je Sektor za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputilo u petak svim svojim lučkim kapetanijama pisani nalog kojim se pozivaju na pripravnost iz predostrožnosti budući da su za kraj decembra i početak januara najavljene niske temperature i nepovoljne vremenske prilike.

Lučke kapetanije su upozorene da blagovremeno preduzmu sve potrebne mere kako bi se izbegle materijalne štete i neželjeni događaji u plovidbi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putari i brodari spremni za zimu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2014

Potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas Informativni centar JP "Putevi Srbije", kako bi proverila rad zimskih službi, stanje na državnim putevima prvog i drugog reda i funkcionisanje samog informativnog centra...Direktor JP...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.