Svetski dan intelektualne svojine - praznik inovatora i umetnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2011, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan intelektualne svojine - praznik inovatora i umetnika

BEOGRAD -

Širom planete danas se obeležava Svetski dan intelektualne svojine, praznik svih inovatora i umetnika sveta, ustanovljen 2001. godine.

Pod sloganom "Dizajniranje budućnosti" ove godine Svetski dan intelektualne svojine slavi ulogu dizajna na tržištu, u društvu i u oblikovanju inovacija budućnosti, saopšteno je iz Zavoda za intelektualnu svojinu.

Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) ustanovila je taj praznik sa ciljem razvoja svesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o ulozi intelektualne svojine u svakodnevnom životu, kao i zbog obeležavanja doprinosa pronalazača i umetnika opštem razvoju čovečanstva.

U organizaciji Zavoda za intelektualnu svojinu i Svetske organizacije za intelektualnu svojinu u Beogradu će 27. i 28. juna biti održan Regionalni seminar o industrijskom dizajnu, sa ciljem podizanja svesti u društvu o značaju industrijskog dizajna za razvoj konkurentnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski dan intelektualne svojine

Izvor: EMportal, 26.Apr.2011

Danas se obeležava Svetski dan intelektualne svojine, praznik svih inovatora i umetnika, ustanovljen 2001.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.