Sveštenik brani Lubica

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik brani Lubica

Sveštenik luteranske crkve u rodnom mestu kopilota Andreasa Lubica u Nemačkoj, Mihael Ditrih, izjavio je da zajednica stoji uz njega i njegovu porodicu.

Sveštenik Ditrih govorio je za AP nakon crkvene službe u nedelju posvećene žrtvama nesreće i podršci njihovim porodicama.

"Kopilot, njegova porodica pripada našoj zajednici, i mi stojimo pri tome, mi ih prihvatamo i to nećemo kriti, i želimo da posebno podržimo ovu porodicu", rekao je Ditrih.

Francusko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužilaštvo još nije ispitalo porodicu "iz uljudnosti i poštovanja prema njihovom bolu", rekao je tužilac iz Marseja Bris Robin.

Sveštenik je rekao da je poznavao Lubica kao tinejdžera, kada je pohađao versku nastavu pre 13 godina, i njegovu majku, koja je povremeno svirala orgulje u crkvi.

"Ovo je neshvatljivo za mene, za nas, za svakog ko je znao porodicu. Iz onog što sam čuo nije bilo očiglednih znakova da ima ičega u pozadini što bi moglo da dovede do ovoga", rekao je Ditrih.

Istražitelji pokušavaju da shvate šta je nateralo Lubica da se zaključa u kokpitu i ignoriše pozive svog kolege, pilota, da ga pusti unutra, pre nego što je avion udario u planinu.

Francuski zvaničnici su odbili da potvrde ili demantuju delove transkripta koje je nemački list "Bild am Zontag" objavio danas, navodeći da ih je dobio sa snimka skinutog sa crne kutije aviona, a koji ukazuju da se kopilot sam zaključao u kokpitu i namerno oborio avion u francuskim Alpima.

Avion nemačke aviokompanije "Džermanvings" srušio se u utorak u Alpima na jugu Francuske, 100 kilometara severno od Nice, a u nesreći su život izgubili 144 putnika i šest članova posade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sveštenik: Zajednica uz Lubica i njegovu porodicu

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 01:09

Mihael Ditrih, sveštenik luteranske crkve u Montabauru, rodnom mestu kopilota Andreasa Lubica u Nemačkoj, izjavio je juče da zajednica stoji uz njega i njegovu porodicu, uprkos činjenici da ga tužilaštvo smatra odgovornim za rušenje aviona u kome je poginulo 150 ljudi na jugu Francuske...Sveštenik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.