Zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije, svečani doček za Cerara

Izvor: RTS, 24.Okt.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije, svečani doček za Cerara

Uz intoniranje himne, počasnu gardu i crveni tepih premijer Vučić je ispred Palate "Srbija" dočekao slovenačkog kolegu Miru Cerara. Usledio je sastanak dvojice premijera, nakon čega je održan plenarni sastanak vlada Srbije i Slovenije.
U Palati "Srbija" održana je zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije, nakon čega je potpisano nekoliko sporazuma iz oblasti saobraćaja, kulture i intelektualne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svojine.

Premijer Slovenije Miro Cerar sastao se prethodno sa premijerom Srbije koji mu je ispred Palate "Srbija" priredio svečani doček.
Po završetku zajedničke sednice potpisano je nekoliko sporazuma.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar infrastrukture Slovenije Peter Gašperšič potpisali su Memorandum o razumevanju između dva ministarstva o nastavku saradnje u oblasti saobraćaja i implementacije prioritetne oblasti 1b Dunavske strategije "Unapređenje mobilnosti i intermodalnosti - železničkog, drumskog i vazdušnog saobraćaja".

Program saradnje između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva kulture Slovenije za period 2016-2020 godine potpisali su resorni ministri Vladan Vukosavljević i Anton Peršak.
Potpisan je i Memorandum o saradnji između Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije i Zavoda za intelektualnu svojinu Slovenije, koji su parafirali direktori dve institucije Vladimir Marić i Vojko Toman.
Takođe, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić predao je šefu slovenačke diplomatije Karlu Erjavecu Zapisnik o predaji međunarodnih ugovora SFRJ Vladi Slovenije.

Nakon potpisivanja sporazuma usledilo je obraćanje medijima Vučića i Cerara.
Na marginama treće zajedničke sednice dveju vlada održan je i Poslovni forum Srbija-Slovenija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.