Sve popularnije škole za sirene

Izvor: N1 televizija, 21.Mar.2017, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve popularnije škole za sirene

Škole za sirene, odnosno kursevi plivanja pomoću repa sve su popularniji vid zabave devojaka, ali i muškaraca, svih uzrasta u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Škola AquaMermaid je širom SAD i Kanade pokrenula kurseve na kojima devojke "ostvaruju" san da postanu sirene. Pored učenja plivanja i ronjenja uz pomoć peraja, polaznici kurseva uče i sve što je povezano sa legendom o sirenama.

Specijalni kostim za sirene košta između 100 i 5.000 dolara, a >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jedna od najpopularnijih škola za sirene otvorena je u Čikagu.

"U SAD i Kanadi imamo osam škola za sirene. To je izuzetno težak, ali i zabavan stil plivanja. Od jula prošle godine smo završili obuku za više od 300 sirena", rekla je osnivačiva škole u Čikagu, Nora Kaitis.

I Hose Lopez je za Anadoliju rekao da kao muškarac uživa u druženju i učenju plivanja pomoću repa.

"Ovo je jedinstveno iskustvo, sport i zabava. Teško je plivati sastavljenih nogu, ali ni zabave ne nedostaje", rekao je Lopez.

Stjuardesa Blanka Rohas kaže da je za školu za sirene saznala na internetu i da je sa prijateljicama odlučila da se isproba u tome.

"Zaljubile smo se u ovaj sport. Baš je zabavno i nastavljamo sa kursevima kako bismo zadržali formu i vitalnost", rekla je Rohas.

Profesionalni plivači-sirene zarađuju poprilično dobre svote novca za predstave u luksuznim hotelima ili na privatnim zabavama.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.