Švarcenegerov ŠAMAR Trampu: Evo šta je Arnold poručio američkom predsedniku preko Makrona

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švarcenegerov ŠAMAR Trampu: Evo šta je Arnold poručio američkom predsedniku preko Makrona

Ovome se Tramp nije nadao

Bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger pozvao je svet da učestvuje u zaštiti životne sredine.

On je ocenio da to nije oblast koja predstavlja političku borbu desnice protiv levice.

- Od imperativnog je značaja da se svi okupimo i radimo na tome jer to nije političko pitanje. To nije borba desnice protiv levice jer ne postoji vazduh koji je liberalan ili konzervativan. Svi udišemo isti vazduh i pijemo istu vodu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takođe nije ni liberalna ni konzervativna -  rekao je Švarceneger u petak uveče posle sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

Malo više od tri nedelje od odluke američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju SAD iz međunarodnog sporazuma o klimatskim promenama, Švarceneger je rekao da "sve zemlje treba da deluju zajedno".

- Svi treba da budemo zajedno, ne samo na nacionalnom ili saveznom nivou, već i provincije i gradovi, privatni i javni sektori, univerziteti i finansijske ustanove - rekao je osnivač ekološke organizacije R20 koja okuplja regionalne vlade.

Švarceneger je pohvalio Makrona ocenjujući da je "izvanredan vođa" za Francusku i svet, uključujući i za pitanja životne sredine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.