Svakog dana zbog Mede pređe 50 kilometara

Izvor: 24sata, 02.Sep.2014, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakog dana zbog Mede pređe 50 kilometara

Valjevka Marija Luković skoro svakog dana pređe 50 kilometara,od Valjeva do sela Zlatarić, kako bi posetila psa Medu, koji sada živi u lokalnom prihvatilištu za pse. Međutim, Meda nije Marijin pas. On je lutalica koji je skoro pet godina živeo ispred njene zgrade i postao joj najbolji prijatelj.

LJUBAV - Spavao je u susednom ulazu godinama, a svakodnevno je pratio sve stanare dok smo završavali obaveze. Pratio nas je do prodavnice i čekao ispred da se zajedno vratimo kući. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Znao je i da ja često idem u duge šetnje prirodom i uvek je išao za mnom. Čak i onda kada sam se iskradala da me ne vidi jer sam znala da ću ići daleko i zadržati se, on me je uvek stigao i išao sa mnom - priča Marija o svom prijateljstvu sa umiljatom lutalicom.

Komšije iz Marijine zgrade volele su psa koliko i ona, međutim, iako nikada nikoga nije napao, po Medu su došli šinteri i odveli ga u Prihvatilište za pse Valjevo-Zlatarić.

- Prvi put su ga odveli u maju ove godine. Komšije i ja smo se organizovali i otišli po njega. Obećali smo da ćemo ga sterilisati i udomiti, pa su nam dozvolili da ga vratimo ispred zgrade. Međutim, posle mesec dana ponovo su ga odveli jer je jedan čovek zvao šintere zbog straha da mu Meda ne ujede majku koja se boji životinja - kaže ona.

Marija od tada i po nekoliko puta nedeljno biciklom putuje od Valjeva do sela Zlatarić kako bi ga posetila i provela vreme sa njim.

- Osećam da mi je iskren prijatelj i nisam mogla da ga napustim sad kad su ga odveli. Odem da ga vidim, ponesem mu malo hrane i povodac da ga prošetam. Ne obilazim ga da bih vršila neki pritisak na zaposlene u azilu koji ga lepo čuvaju, ali kada pada kiša ili je jako toplo, ja stalno razmišljam kako je on i onda moram da odem da ga vidim - kaže ona.

Marija radi kao prevodilac i već ima dva psa, pa zbog toga nema mesta u stanu kako bi usvojila i Medu. Od kako je internetom počela da kruži priča o njemu, javile su joj se dve osobe sa željom da ga udome, ali zasad niko još nije došao po njega.

Nepoverljiv prema nepoznatim muškarcima

VERAN - “Meda je dobar pas, pravi je čuvar i pomalo je nepoverljiv prema muškarcima koje ne poznaje. Ali kada vas upozna jako je veran i privržen”, kaže Marija. Ukoliko želite da udomite Medu, zovite Prihvatilište za pse Valjevo-Zlatarić preko Fejsbuka ili telefona: 065/2240450 ili 065/2240736.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.