Sutra počinje Radost Evrope

Izvor: Press, 01.Okt.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje "Radost Evrope"

Beograd će od sutra postati mesto radosti i kreativnosti koju će najmlađi građani iz zemlje i sveta preneti i vršnjacima i starijima u okviru manifestacije "Radost Evrope".
Ovogodišnja manifestacija se održava 45. put, a počeće karnevalom, odnosno svečanim defileom učesnika kroz Knez Mihailovu ulicu do Kalemegdana gde će biti i zvanično otvorena uz splet narodnih igara iz Srbije "Kulurno umetničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << centra Talija".

Učesnici ove manifestacije su deca uzrasta od sedam do 14 godina iz Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Letonije, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Francuske, Crne Gore i Češke. 
 



Zemlje će se, do 5. oktobra, predstaviti kroz muziku, ples, slikarstvo i sveukupno dečje stvaralaštvo na karnevalu, zatim koncertima "Susreti prijateljstva" u DKCB-u, izložbama, poludnevnom programu na Adi Ciganliji, a manifestaciju će zatvoriti gala koncert u Sava Centru, 5. oktobra.

Obeleževanja 25 godina od potpisivanja Konvencije UN o pravima deteta je povod da tema Radosti budu stihovi Ljubivoja Ršumovića iz knjige "Bukvar dečjih prava" i glase: "Biće pravde na svetu, i znanja i lepote, deca će spasiti planetu od mržnje i prostote".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČINJE RADOST EVROPE: Beograd od sutra prestonica radosti najmlađih Evropljana

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014

Učesnici ove manifestacije su deca od 7 do 14 godina iz Albanije, Belorusije, BiH, Bugarske, Letonije, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Francuske, Crne Gore i Češke..BEOGRAD - Beograd će od sutra postati mesto radosti i kreativnosti koju će...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.