Sutra počinje Expozim

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje Expozim

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Expozim počinje sutra na Beogradskom sajmu i traje do 30. novembra.

Na sajmu, koji će otvoriti poznati slovenački skijaš Jure Košir, osvajač bronzane medalje na zimskim olimpijskim igrama u Lilehameru, predstaviće se više od 70 kompanija iz oblasti sportske opreme i proizvođača sanki, a gosti će moći da iskoriste njihove popuste koji će se kretati od 20 do 70 odsto.

Kako su najavili organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajma, takve popuste proizvođači zimske sportske opreme daju samo na kraju sezone, pa je ovaj sajam prilika da kupci mogu da iskoriste popuste na samom početku zimske sezone.

Preduzeće Skjijališta Srbije, kao i prošle godine, na svom izlagačkom prostoru će odobravati sajamski popust od 10 odsto na kupovinu ski pasa za predstojeću zimsku sezonu. Sajam će otvoriti poznati slovenački skijaš Jure Košir, osvajač bronzane medalje na zimskim olimpijskim igrama u Lilehameru, a u ukupnom plasmanu u svetskom kupu 1995. godine bio je drugi u veleslalomu i treći u slalomu.

Skijaško udruženje SkiBus premijerno će na ovogodišnjem sajmu Ekspozim, u petak 28. novembra prikazati skijaški film "The Edge" Sandija Muroveca, jednog od trenera poznate slovenačke aplske skijašice, svetske prvakinje Tine Maze.

Prvi put ove godine, u hali 2 Beogradskog sajma, od 27. do 29. novembra biće organizovan Sajam sporta, čiji su organizatori Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije.

Cilj ovog sajma je da predstavi dostignuća vrhnunskog, školskog, rekreativnog i univerzitetskog sporta u Srbiji. Gorska služba za spasavanje Srbije, predstaviće na sajmu svoje akcije. Tu službu osnovali su istaknuti alpinisti, a danas je čini 200 aktivnih spasilaca, planinara, speleologa, ronilaca, skijaša, paraglajdista.

Asocijacija "Sport za sve" organizovaće u subotu 29. novembra stručnu tribinu "Zimsko sportsko-rekreativni turizam", a na svom izlagačkom prostoru asocijacija će preštaviti aktivnosti koje organizuje - Rekreativne susrete na Kopaoniku, Snežnu avanturu na Tari, Zimski festival dečje rekreacije na Zlatiboru, susrete rekreativaca na Jahorini.

Združena skijališta Slovenije dolaze u Beograd sa ponudom za odmor i skijanje u slovenačkim smučarskim centrima. Iz Bugarske na Beogradski sajam dolazi resort Borovec, Turistička organizacija Crne Gore predstaviće aranžmane i turističku ponudu Žabljaka, Kolašina i Budve a Turistička organizacija Istočnog Sarajeva promovisaće najatraktivnije smeštajne i skijaške kapacitete Jahorine.

Radno vreme sajma Ekspozim je od 10 do 20 sati, cena ulaznice 300 dinara za pojedinačne i 150 dinara za grupne posete, dok će ulaz na Sajam sporta biti besplatan. Organizatori su najavili da će Sajam sporta otvoriti u četvrtak 27. novembra ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje Ekspozim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 09:30

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Ekspozim (Expozim), na kome će posetioci moći da kupe sportsku opremu i karte za ski pas po nižim cenama, počinje danas na Beogradskom sajmu i traje do 30. novembra...Na sajmu, koji će otvoriti poznati slovenački skijaš Jure Košir,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.