Sutra nastavak pregovora o Gazi

Izvor: B92, 09.Avg.2014, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak pregovora o Gazi

Kairo -- Pregovori o prekidu vatre u Gazi nastaviće se sutra u Kairu, a planirano je i da izraelska delegacija stigne, rekao je jedan palestinski zvaničnik.

Hamas koji kontroliše pojas Gaze je odbio da se produži trodnevno primirje, koje je isteklo u petak ujutru, optužujući Izrael da odugovlači u pregovorima, za koje Palestinci ističu da moraju da vode okončanju blokade Gaze.

Palestinski zvaničnik, jedan od pregovaraca u Kairu, nije isključio najavu privremenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatišja pred sutrašnje preegvore.

Izraelski avioni su danas izveli 50 vazdušnih udara na pojas Gaze ubivši pet Palestinaca, dok su ekstremisti ispalili 23 rakete na Izrael.

Egipat koji posreduje u indirektnim pregovorima između Palestinaca i Izraelaca je vršio pritisak na obe strane da se sukobi okončaju, navodi AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.