Sutra komemorativna akademija “Štrpci bez mezarja”

Izvor: SandzakPress.net, 27.Feb.2017, 03:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra komemorativna akademija “Štrpci bez mezarja”

Sutra se navršava 24 godine od otmice u Štrpcima, što je naziv za zločin od 27. februara 1993, kada su pripadnici srpskih paravojnih jedinica pod komandom Milana Lukića, u mjestu Štrpci oteli grupu putnika iz voza 671 na relaciji Beograd-Bar. Oteti putnici, 18 Bošnjaka i jedan Hrvat, koji su potom likvidirani. Najstarija žrtva imala je 59, a najmlađa nepunih 17 godina. Za >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << zločin u Štrpcima pravnosnažno osuđen samo Nebojša Ranisavljević pred Višim sudom u Bijelom Polju (Crna Gora), a do sada su pronađeni posmrtni ostaci četiri žrtve. Žrtve zločina su Esad Kapetanović, Ilijaz Ličin, Fehim Bakija, Šećo Softić, Rifat Husović, Halil Zupčević, Senad Đečević, Jusuf Rastoder, Ismet Babačić, Toma Buzov, Adem Alomerović, Muhedin Hanić, Safet Preljević, Džafer Topuzović, Rasim Ćorić, Fikret Memović, Fevzija Zeković, Nijazim Kajević, Zvjezdan Zuličić i jedno nepoznato lice. Za zločin u Štrpcima pred sudom Bosne i Hercegovine u toku je suđenje desetorici optuženi. Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je u martu 2015. godine optužnicu protiv pet osoba ali sud je do danas nije potvrdio, već ju je nekoliko puta vraćao Tužilaštvu na dopunu. (sandzacke.rs)

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnjica otmice u Štrpcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2017

Danas se navršava 24 godine od otmice u Štrpcima, što je naziv za zločin od 27. februara 1993, kada su pripadnici srpskih paravojnih jedinica pod komandom Milana Lukića, u mestu Štrpci oteli grupu putnika iz voza 671 na relaciji Beograd-Bar...Oteti putnici, 18 Bošnjaka i jedan Hrvat, su potom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.