Suspendovana licenca Domu za stare u Vranicima na tri meseca

Izvor: medio.rs, 28.Apr.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovana licenca Domu za stare u Vranicima na tri meseca

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je suspendovalo na tri meseca licencu Domu za stare u Vranićima. Inspekcija je pronašla nepravilnosti i propuste u radu staračkog doma u Vranićima.

Konačno rešenje Ministarstvo za rad će, kako se navodi u saopštenju, doneti nakon prikupljenih izveštaja ostalih nadležnih inspekcija.

– O svim ostalim merama odlučivaće tužilaštvo – navodi se u saopštenju.

Vanrednim kontrolama inspektora socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << zaštite konstatovano je, kako se navodi, da postoje propusti u zaštiti korisnika koji se odnose na broj i strukturu zaposlenih, kao i na to da nije angažovan licencirani socijalni radnik bez čijeg angažovanja nije moguće zadržati licencu.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

UŽAS SE NASTAVLJA: Preminula i peta osoba od salmonele!

– Direktoru Doma je naloženo da u roku od 30 dana isprazni objekat od korisnika, navodi se na ovoj adresi.

Zavod za javno zdravlje Čačak je inspekciji socijalne zaštite Ministarstva za rad dostavio Mišljenje o sanitarno-tehničkom i higijenskom stanju kuhinje u smeštaju za stara lica, u kome se navode brojne nepravilnosti.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.