Supruga prekinula vicepremijera da objasni ko su muškarci s najvećim...

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga prekinula vicepremijera da objasni ko su muškarci s najvećim...

“Muškarci koji brinu o svojoj deci i koji se prema ženama ponašaju kao prema ravnopravnima imaju najveće kohones” izjavila je na jednom javnom skupu Mirijam Kleg, supruga zamenika britanskog premijera Nika Klega. Mirijam je rođena u Španiji, kao Mirijam Gonzales Durantes, pa je stoga upotrebila i špansku reč za testise.

Temperamentna Mirijam je pritom prekinula izlaganje svog supruga, koji je držao govor o očinstvu na skupu zaposlenih roditelja u Londonu, upravo dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je objašnjavao da i on i supruga uzimali roditeljsko odsustvo nakon rođenja svoje trojice sinova, Antonija, Alberta i Migela.

Kleg je naglasio da očevi sebe ne bi trebalo da vide samo kao one koji u kuću donose novac, te da će novi propisi o roditeljskom odsustvu pomoći da se ovakva zastarela gledišta promene.

Temperamentna Mirijam Kleg

U tom trentuku, Mirijam se javila za reč i preuzela mikrofon:

- Ima mnogo dinosaurusa, ne ovde, ali ima ih, koji još uvek misle da je muškarac koji brine o sopstvenoj deci manje muško - navodi njene reči “Gardijan”.

- Ali vi i drugi moderni, zaposleni očevi, treba da počnete ne samo glasno, već i ponosno da govorite kako brinete o svojoj deci, i kako to što ste odgovorni za njih ne utiče na vaš nivo testorterona, a muškarci koji žene tretiraju kao ravnopravne su zapravo oni koji imaju najveća m..a - zaključila je gospođa Kleg, po zanimanju pravnica, i aktivna u organizaciji Mreža za inspiraciju žena, koja radi na promeni rodnih stereotipa.

Zamenik premijera Kleg se na ovo nasmejao, i dodao:

- Naravno, slažem se s tobom. Uvek se slažem. Reći da briga o deci nije muževna, jednako je apsurdno kao i reći da nije ženstveno raditi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Supruga prekinula britanskog vicepremijera da objasni ko su muškarci s najvećim...

Izvor: Press, 25.Apr.2014

Temperamentna Mirijam je pritom prekinula izlaganje svog supruga, koji je držao govor o očinstvu na skupu zaposlenih roditelja u Londonu, upravo dok je objašnjavao da i on i supruga uzimali roditeljsko odsustvo nakon rođenja svoje trojice sinova, Antonija, Alberta i Migela.. Kleg je naglasio da...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.