Sumaglica u većini krajeva Srbije

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumaglica u većini krajeva Srbije

Vremenske prilike su naklonjene vozačima, padavina nema, a sa sumaglicom treba računati na putevima u većini krajeva Srbije, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMS S).
Magla smanjuje vidljivost na stotinak metara i otežava saobraćaj na području Požege, Kraljeva i Crnog Vrha, ima je dolinom Ibra i Drine, u sićevačkoj i grdeličkoj klisuri kao i mestimično na đerdapskoj magistrali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Iz AMS S poručuju vozačima da voze oprezno na deonicama kroz klisure i useke zbog učestale pojava odrona.

AMS S podseća vozače da su od 1. novembra. do 1.aprila sledeće godine po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. 

Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave granične policije trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.