Šumadijski gen mladog genija

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2017, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadijski gen mladog genija

Nikola Negovanović, mali srpski Ajnštajn, ili genije iz Beča, kako ga nazivaju austrijski mediji, odmara se u Srbiji i ujedno priprema za nove ispite u septembru.

Široj javnosti je Nikola postao poznat kada je kao najmlađi student upisao Fakultet matematike u Beču sa samo 15 godina.

Nikola, koga "Vesti" prate odmalena, kaže da je s mamom mogao da ide kod babe i dede u Ameriku, ali je izabrao Srbiju, zemlju porekla svog oca Vlade, iz više razloga.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ovde mogu najbolje da da se pripremam i da uživam, jednostavno, ljudi i energija mi prijaju - rekao je on.

Pre neki dan bio je i u Aranđelovcu, očevom rodnom gradu.

- Tamo su svi ponosni na moje uspehe i mnogi se šale sa mnom da nosim šumadijski gen i da zato nije čudo što sam najbolji matematičar. U hotelu Izvor su me prepoznali i hteli da se rukuju sa mnom, a ja sam tamo dok sam bio kod frizera otpevao jednu pesmu Elvisa Preslija u znak zahvalnosti za sve izrečene pohvale na moj račun - priča Nikola.

Upitan da opiše jedan svoj dan u Srbiji, on se samo nasmejao i rekao da je to teško jer je svaki dan različit.

- Ali ima nešto što praktikujem svaki dan - ustajem u osam sati, u devet već igram sa tatom stoni tenis sat vremena, a posle sledi doručak. Tata me često vodi na svoje poslovne termine. Dok on motiviše sportiste, ja čitam knjige iz matematike. Tako svako uživa na svoj način. Ono što mi se u Srbiji dopada jeste što mogu da razgovaram sa interesantnim ličnostima - ističe Nikola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.