Suđenje Počuči odloženo jer je advokat na odmoru. Počuča: Stojim iza svog stava

Izvor: Blic, 23.Jul.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Počuči odloženo jer je advokat na odmoru. Počuča: Stojim iza svog stava

Suđenje bivšem portparolu Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja Žena u crnom, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka njegovog branioca.

Odlaganje suđenja je zatražio pripravnik iz advokatske kancelarije advokata Nemanje Aleksića, koji je obavestio sud da je Aleksić na godišnjem odmoru.

Sudija Tatjana Sretenović je prihvatila predlog da se suđenje odloži, ali je Počuču obavestila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će se naredno suđenje održati sa ili bez prisustva njegovog branioca, jer po zakonu u ovom krivičnom postupku prisustvo branioca nije obavezno.

Počuca je novinarima kazao da on nije promenio stav od 27. marta kada

je na svom nalogu na Fejsbuku pozvao na linč "Žena u crnom".

"Žalim zbog reči koje sam upotrebio u nekulturnoj formi, ali stojim

iza svog stava. Normalna država bi trebalo da vodi računa o svojim

gradjanima, a većina gradjana se ne slaže s delovanjem

autošovinističkih organizacija kao što su Žene u crnom, Komitet

pravnika za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo koji deluju

protiv interesa države", rekao je Počuča.

Pročitajte još Počuča se pere: Nisam hteo da pretim ženama Određen pritvor Radomiru Počuči i pripadniku organizacije "Naši" MUP: Počuči otkaz zbog poziva na linč Žena u crnom Portparol Protivterorističke jedinice poziva na linč Žena u crnom

Na suđenje su došli i članovi nevladine organizacije "Žene u crnom", koje će u ovom postupku zastupati advokat iz Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM).

Počuča je 27. marta na ličnom Fejsbuk-nalogu pozvao na linč aktivistkinje nevladine organizacije Žene u crnom koje su na Trgu Republike u Beogradu obeležavale 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

On je pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice izmedju sebe", već da se udruže i pretuku aktivistkinje te organizacije.

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) je 28. marta podneo krivičnu prijavu protiv Počuče Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog rasne i druge diskriminacije, ali ju je tužilaštvo prekvalifikovalo u krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

YUKOM je u podsetio da je, kao posledica Počučinog poziva na nasilje, ispred prostorija organizacije Žene u crnom održan protest desnicarskih organizacija, koji je rezultirao i peticijom stanara zgrade da se Žene u crnom isele iz svojih prostorija u Jug Bogdanovoj ulici.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje Počuči

Izvor: RTS, 23.Jul.2014

Početak suđenja bivšem portparolu Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja "Žena u crnom", odloženo je zbog nedolaska njegovog advokata koji je na godišnjem odmoru...Umesto advokata, na ročište je došao pripravnik iz advokatske kancelarije...

Nastavak na RTS...

Počuča se ne kaje, suđenje odloženo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2014

Početak suđenje bivšem portparolu Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja Žena u crnom, danas je odloženo zbog nedolaska njegovog advokata koji je - na godišnjem odmoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.