Sudija rehabilitovao Karađorđeviće, ovi ga pozvali na privatnu žurezu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija rehabilitovao Karađorđeviće, ovi ga pozvali na privatnu žurezu

Smehotresna olimpijada sa srpskom dinastijom koja ne zna srpski se nastavlja - sudija koji je doneo odluku u postupku rehabilitacije Karađorđevića našao se i na privatnoj proslavi Aleksandra, prestolonaslednika nam. Koliko je doličan princ da nam bude monarh, reći će vreme, ali koliko je doličan sudija svoje funkcije, koliko je etičan i da li njegov postupak izaziva podozrenje - e to se pita i Društvo sudija Srbije, koje traži da se utvrde sve činjenice u vezi sa ovim događajem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Udruženje sudija je istaklo da je potrebno sudiji, koji je doneo odluku u postupku rehabilitacije Karađorđvića, a zatim prisustvovao proslavi, da se omogući da se slobodno i potpuno izjasni o svim okolnostima u vezi sa tim događajem.

Društvo sudija Srbije je podsetilo da je, na osnovu Standarda sudijske etike, sudija dužan da se uzdržava od svakog postupka koji je nedoličan ili ostavlja takav utisak, kao i od postupaka koji izazivaju podozrenje, podstiču sumnju, slabo pouzdanje ili na neki drugi način narušavaju poverenje u sud ili njegovu objektivnost.

- Ova dužnost obavezuje sudiju kako tokom trajanja postupka, tako i po pravnosnašnom okončanju, a u cilju očuvanja ličnog dostojanstva i dostojanstva suda - navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.