Sudar u Austriji, šestoro mrtvih

Izvor: RTS, 22.Feb.2010, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar u Austriji, šestoro mrtvih

Na autoputu u Austriji, u sudaru autobusa i dva kamiona, poginulo šest osoba, a 33 povređeno. U autobusu putnici sa Kosova. Generalni konzulat Srbije u Austriji još nije potvrdio vest da među žrtvama ima državljana Srbije.

U sudaru jednog autobusa i dva kamiona na autoputu u Austriji poginulo je šest osoba, a povređene su 33 osobe, od kojih 10 teško.

Nesreća se dogodila noćas oko ponoći u pokrajini Donja Austrija, kod mesta Hejlingenkrojc. Do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << udesa je došlo kada se autobus minhenske registracije, na putu od Kosova za Minhen, sudario sa dva kamiona.

Austrijski mediji su ranije javili da su se u autobusu koji se kretao ka Nemačkoj nalazili putnici sa Kosova, ali je policija jedino mogla da potvrdi da je autobus imao nemačke registarske tablice.

Autobus je, prema njegovim rečima, bio registrovan u Minhenu, a izvestan broj putnika imao je srpske pasoše.

Generalni konzulat Srbije u Austriji nije potvrdio vest da među žrtvama ima naših građana, uz obrazloženje da se čeka zvaničan izveštaj vlasti o identitetu poginulih i povređenih.

Kako pišu kosovski mediji jedan od kamiona je u vlasništvu kompanije "Poluža" sa Kosova.

Vlasnik te firme Osman Hoti rekao je da je autobus krenuo iz Prizrena, ali da on samo ima potvrdu da je šest putnika poginulo, i da je, osim imena vozača, identitet ostalih žrtava nepoznat.

Predstavnici vlasti u Prištini saopštili su imena povređenih. Neki od njih su Ćazim Gaši, Emina Osmani, Baškim Heka, Nadir Ibrahimi, Nedžat Idrizi, Sami Sulji, Kadri Troli, Selim Rukovci, Ćendrim Ferizi, Ćendresa Ferizi, Igbal Ferizi, Fatmir Bitići, Sabit Hodža, Aziz Beljaka, Ajše Beriša, Rilind Avdiu, Sefer Spahija, Milaim Limani, Ramadan Veli.

Povređeni su smešteni u obližnje bolnice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.