Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Pakistanu oslobodio organizatora napada u Mumbaiju

Sud u Pakistanu oslobodio je uz kauciju Zakiura Rehmana Lahvija, osobu koja je, optužna da je isplanirala teroristički napad u Mumbaiju 2008. godine.

Tokom 60 sati opsade Mumbaija poginulo je 166 osoba, a za napad je optužena zabranjena pakistanska militantna grupa "Laškari taiba".

Odnosi između Indije i Pakistana dramatično su pogoršani nakon napada u Mumbaiju, tokom kojeg je deset naoružanih osoba napalo luksuzne hotele, popularne kafiće, željezničku stanicu i jevrejski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << centar.

Pakistan je duže od pet godina u pritvoru držao pet osumnjičenih za ove napade, a neuspjeh u pokretanju procesa izazvao je dodatne tenzije sa Indijom.

"Podnijeli smo zahtjev za kauciju antiterorističkom sudu u Islamabadu i sudija je to danas odobrio", rekao je Lahvijev advokat Rizvan Abasi.

Tužilac Muhamed Čodri Azar potvrdio je da je sud odobrio kauciju Lahviju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.