Sud odredio pritvor Novakoviću

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odredio pritvor Novakoviću

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu Borislavu Novakoviću.

U pritvoru će biti i troje zaposlenih u tom javnom preduzeću, Mirjana Dejanović, Zoran Bojović i Dragana Živković.

“Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor, na predlog tužilaštva zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati istragu uticanjem na svedoke“, rekla je portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda Branislava Puzić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije danas je pokrenulo istragu protiv njih zbog sumnje da su Novaković, Dejanović i Živković izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Bojović zbog istog dela izvršenog podstekavanjem.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da se oni sumnjiče da su kao rukovodioci u javnom prezeću Zavod za izgradnju grada Novi Sad od marta 2009. godine do jula 2012. godine prvo nezakonito izabrali za najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Bulevara Evropa u Novom Sadu privredno društvo "Borovica transpost" iz Rume.

Potom nisu zatražili povraćaj avansa koji nije opravdan izvedenim radovima, niti akvirali izdati bankarsku garanciju i time omogućili Borovica transportu da izvrši naplatu radova koju nikada nbije izveo a u vrednosti od oko 463 miliona dinara, naveo je tužilac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novakoviću pritvor do mjesec dana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2014

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana za bivšeg gradonačelnika Novog Sada Borislava Novakovića i još za tri osobe koje se sumnjiče da su zloupotrebile službeni položaj i oštetile budžet Novog Sada za četiri miliona evra..."Pritvor je, osim Novakoviću, odredjen i Mirjani...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.