Sud BiH ukinuo Naseru Oriću sve mere zabrane

Izvor: RTS, 29.Jul.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH ukinuo Naseru Oriću sve mere zabrane

Sud BiH ukinuo je sve mere zabrane Naseru Oriću, kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za ratne zločine nad srpskim stanovništvom na području Srebrenice u leto 1992. godine.
Orićev advokat Lejla Čović potvrdila je za sarajevski Dnevni avaz ovu informaciju, dodavši da je Orićeva odbrana u više navrata tražila od Suda BiH da donese ovakvu odluku i odbaci predloge Tužilaštva BiH za stalnim produženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mera.
Odlukom Suda BiH Oriću su ukinute mere koje su značile ograničeno kretanje na teroritoriji Federacije BiH i obavezno javljanje nadležnim policijskim organima jednom mesečno.
Tužilaštvo BiH tereti Orića i Sabahudina Muhića da su na području Srebrenice ubili trojicu srpskih zarobljenika
U optužnici se navodi da su optuženi tokom 1992. u selima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.
Orić je uhapšen 10. juna prošle godune prilikom ulaska u Švajcarsku, po poternici iz Srbije, a zatim mu je određen ekstradicijski pritvor u trajanju od 14 dana. Ali, na zahtev pravosudnih institucija BiH izručen je toj državi 26. juna prošle godine, a samo nekoliko dana kasnije i optužen za ratni zločin.
Suđenje Naseru Oriću počelo krajem januara ove godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sud Naseru Oriću ukinuo sve zabrane, može da ide iz BiH

Izvor: B92, 29.Jul.2016

Sarajevo -- Sud BiH ukinuo je sve mere zabrane Naseru Oriću, komandantu muslimanskih snaga Srebrenice kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za ratne zločine..."Dnevni avaz" navodi da je informaciju o ukidanju svih mera zabrane Oriću potvrdila njegov advokat Lejla Čović, za koju sarajevski list piše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.