Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH: Danas nastavak glavne rasprave u predmetu Haris Čaušević

Danas bi trebao biti održan nastavak glavne rasprave u predmetu Haris Čaušević pred vijećem Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Apelacionog odjela Suda BiH. Čaušević je optužen za teroristički napad na policijsku stanicu u Bugojnu 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, a teško povrijeđena policajka Edina Hindić.

Vijeće Apelacionog odjela 20. oktobra otpremilo je drugostepenu presudu od 12. juna 2014. godine kojom je odbijena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << žalba Tužilaštva BiH, te je prvostepena presuda od 20. decembra 2013. godine potvrđena u oslobađajućem dijelu u odnosu na optuženog Nasera Palislamovića.

Istovremeno je, uvažena žalba branilaca optuženog Čauševića, te je prvostepena presuda ukinuta u osuđujućem dijelu i određeno održavanje pretresa pred Apelacionim odjelom.

Podsjećamo, prvostepenom presudom od 20. decembra 2013. godine Čaušević je proglašen krivim za terorizam i izrečena mu je kazna od 45 godina zatvora.Istom presudom, Čaušević je oslobođen po određenim tačkama za terorizam.

Sud BiH je izrekao mjeru sigurnosti oduzimanja predmeta, te je od Čauševića oduzeo predmete korištene u izvršenju krivičnog djela,a Palislamovića je oslobodio optužbe za terorizam.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Iznova sude Harisu Čauševiću

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2015

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je u danas odluku o ponavljanju sudskog postupka protiv Harisa Čauševića, koji je prvostepenom presudom osuđen na 45 godina zatvora zbog terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu 2010. godine...U tom napadu, koji je izveden aktiviranjem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.