Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvaramo zdrave navike: Obilježavanje svjetskog dana voda u Modriči

„Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča, članica NESTRO Grupacije u organizaciji sa JU Turističkom organizacijom „Modriča“ provela je na Svjetski dan voda niz aktivnosti kako bi uredila izletište kod Starog mosta u Modriči.

Lokacija je uz svesrdnu pomoć predstavnika lokalnih udruženja ucijelosti očišćena, nakon čega su postavljena dva seta betonskih stolova i klupa.

U rijeku Bosnu ispušteno je 57 kilograma konzumnog šarana u cilju obnavljanja ribljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << fonda. Lokacija kod Starog mosta sada je u potpunosti spremna za ljubitelje prirode i porodična okupljanja.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić pohvalio je preduzete aktivnosti ističući da je okolina oko mosta u jednom trenutku potpuno zarasla, dok je sada lokacija uređena, a prilaz očišćen. Ambicija turističke organizacije je da ova lokacija preraste u turističko izletište.

NESTRO Grupacija još jednom je podržala aktivnosti koje provodi lokalna zajednica i to ne samo u finansijskom smislu.

Predstavnici „OPTIMA Grupa“ d.o.o. Banja Luka i mladi specijalisti "Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča, aktivno su učestvovali u obnovi poznatog izletišta koje nakon jučerašnjeg uređivanja, potpuno spremno očekuje modričane koji žele uživati u ljepoti prirode koja ih okružuje.

Podsjećamo, da je  „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča dan uoči Svjetskog dana voda za učenike OŠ „Sutjeska“ i OŠ „Sveti Sava“ polaznike ekoloških sekcija, organizovala obilazak Ispitne laboratorije i edukativnu prezentaciju na temu: „Vode i otpadne vode“.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.