Studio B će postati komercijalna stanica nižeg ranga! ZAŠTO?

Izvor: Blic, 31.Avg.2014, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studio B će postati komercijalna stanica nižeg ranga! ZAŠTO?

Apelujem na ljude koji će staviti potpis na prodaju Studija B. To će značiti smrt jednog od simbola Beograda i poslednje odbrane od neukusa i primitivizma, upozorava Gajšek.

Aleksandar Gajšek, prepoznatljivo lice Televizije Studio B, za “Blic TV magazin” najavljuje jubilarnu 10. sezonu emitovanja kultnog televizijskog formata “Agape” koju vodi i uređuje.

Takođe ovaj vrstan novinar naglašava da mu je žao što država želi da proda Studio B. Kako kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tender za prodaju Studija B je raspisan prema zakonu i teško da iko može da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo.

- Javni servis je posladnja odbrana od neukusa i primitivizma na televiziji. Zašto neko Beograđanima i svima koji gledaju Studio B želi da ukine tu poslednju odbranu - stvarno ne znam. Komercijalne televizije nemaju obavezu da prave kvalitetan program i zato je ljudima potreban gradski javni servis. Praksa u Evropi je da uprave velikih gradova finansiraju regionalne javne servise. Studio B treba da ima baš takvu ulogu regionalnog javnog servisa, ali nažalost po svemu sudeći postaće komercijalna TV stanica nižeg ranga. Apelujem na ljude koji će staviti potpis na prodaju Studija B da će to značiti smrt jednog od medijskih simbola Beograda u kojem je između ostalog stvarao i Duško Radović - direktan je Gajšek.

Kada je reč o emisiji “Agape”, koju vodi i uređuje, kaže da u prvih nekoliko emisija nove sezone planira da gledaoce provede kroz retrospektivu tema i gostiju koji su obeležili ovaj nesvakidašnji serijal.

- Profesor Vladeta Jerotić i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije su dva naznačajnija stuba serijala “Agape”. Za 21. septembar planirali smo emitovanje prve emisije u novoj sezoni i upravo ta dvojica istaknutih srpskih intelektualaca biće moji gosti. U prvih nekoliko emisija zajedno ćemo otvoriti neka pitanja odnosa društva i crkve. U planu je i emisija sa Neletom Karajlićem o njegovoj novoj knjizi “Fajront u Sarajevu” - kaže Gajšek

Prema njegovim rečima scenografija za emisiju “Agape” više neće biti ista.

- U pregovorima smo sa beogradskim bibliotekama, knjižarama, čitaonicama, pozorištima, muzejima... ”Agape” ćemo snimati na mestima gde nastaje umetnost i gde se cene duhovne vrednosti - ističe Gajšek.

Tenis je moja velika strast

Mnogi ne znaju da je Aleksandar Gajšek trenutno najbolji teniser među novinarima. Počeo je da igra tek u 35. godini, ali ga to nije omelo da za kratko vreme ovlada tajnama belog sporta.

- U mom kraju na Zvezdari tenis je bio uvek sport za sekaperse. Moj otac nije mogao da mi kupi opremu i plaća časove. Sve to bilo je skupo za našu porodicu. Kada je Novak Đoković postao teniski heroj, odlučio sam da tenis postane moja rekreacija. Bio sam uporan, trenirao sam četiri puta nedeljno i sada igram ozbiljno. Uživam. Tenis je postao moja velika strast - kaže Gajšek.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.