Studenti uporni, nastavlja se blokada Pravnog

Izvor: Mondo, 09.Okt.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti uporni, nastavlja se blokada Pravnog

Grupa studenata Pravnog fakulteta nastaviće blokadu tog fakulteta jer nisu postigli dogovor oko svojih zahteva sa rukovodstvom te školske ustanove, rekli su večeras studenti.

Foto: MONDO Stefan Stojanović

U Upravi fakulteta očekuju da će se nastava u sledećoj nedelji odvijati redovno.

Nakon sastanka sa rukovodstvom fakulteta koji je danas popodne trajao tri i po sata, neki zahtevi studenata su prihvaćeni, dok oko najvažnijih nije postignut dogovor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kažu studenti, dok u Upravi fakulteta ističu da je dogovor postignut čak oko devet zahteva, a da je oko preostalih trebalo da se usaglase do kraja godine.

Oko zahteva studenata koji su protivni zakonu, dogovor nije bilo moguće postići, rečeno je u Upravi fakulteta i istaknuto da je od 250 studenata sada na fakultetu ostala grupa od oko 50 studenata, koja je posle sastanka trebalo da obavesti rukovodstvo fakulteta o svojim zaključcima, što oni još nisu učinili.

Cela Uprava fakulteta, na čelu sa dekanom prof. dr Simom Avramovićem danas je više od tri sata, a juče četiri sata, razgovarala sa studentima i to sa svakim pojedinačno, čime je pokazala veliku volju da se se postigne dogovor, ističu predstavnici fakulteta, koji očekuju da će se, kao i danas, kada na fakultet dođu studenti koji redovno pohađaju nastavu, program na fakultetu i sledeće nedelje odvijati uobičajeno.

Grupa studenata u četvrtak je blokirala Pravni fakultet u Beogradu, tražeći, između ostalog, vanredni oktobarski rok.

Oni traže i da cena boda za već odslušane ispite bude 500 dinara, "otključavanje" ispita sa smera i izbornih predmeta od novembarskog roka za apsolvente i studente koji su overili sedmi semestar, pravo nezavisnog polaganja odslušanih ispita koji nisu međusobno povezani, umesto sadašnjeg sistema po kome se moraju položiti svi ispiti sa prethodne godine studija i drugo.

Dekan Avramović u četvrtak je Tanjugu da ne protestuju najbolji studenti i da će štrajk biti na veliku štetu onih koji žele da slušaju nastavu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.