Studenti, produžena godina ipak o trošku države!

Izvor: Mondo, 22.Okt.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti, produžena godina ipak o trošku države!

Vlada Srbije, današnjim zaključkom, omogućila je studentima upisanim u prvu godinu osnovnih studija školske 2010/11. odnosno 2011/12. godine da zadrže pravo finansiranja iz budžeta godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

To znači da svi studenti koji su poslednju godinu redovnog trajanja studija (tokom 2013/14.) bili na budžetu, zadržavaju taj status i tokom takozvane produžene godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nakon sednice vlade.

Dosadašnje zakonsko rešenje, kako je navedeno, to pravo omogućavalo je studentima upisanim u prvu godinu osnovnih studija školske 2006/07. do 2009/10 godine.

Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove da studente u takozvanu produženu godinu upisuju u skladu sa današnjim zaključkom vlade.

Ministarstvo je pozvalo ustanove i da, akademcima koje su već upisali u produženu godinu, a koji na osnovu zaključka zadržavaju pravo na finansiranje iz budžeta, usklade status, kao i da vrate naplaćenu školarinu i eventualne druge troškove.

Zaključak Vlade Srbije rezultat je dogovora Ministarstva prosvete sa Studentskom konferencijom univerziteta Srbije postignutog 10. oktobra, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.