Student kojeg oslovljavaju sa Vaše veličanstvo

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student kojeg oslovljavaju sa "Vaše veličanstvo"

Novo pravilo uvedeno na Univerzitetu u Mičigenu omogućava studentima da se izjasne kako žele da ih oslovljavaju i izgovaraju prefiks njihovom imenu. Između ostalog, oni mogu da se izjasne i kao polno neutralni.

Jedan od studenata, Grant Strobl, je odlučio da se našali sa ovim pravilom i zvanično zatražio da ga oslovljavaju sa "Njegovo veličanstvo".

Iako Strobl kaže da nema nikakav problem sa tim da se studenti identifikuju na različite načine, smatra da je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << važno da pokaže da je univerzitetska institucionalizacija imena i ličnih svojstava smešna.

"U skladu sa tim zahtevam da budem oslovljavan sa Njegovo veličanstvo Grant Strobl. Savetujem svim kolegama da učine isto i izaberu identitet iz snova", poručio je.

My new identity is His Majesty Grant Strobl, what's yours? After you update WolverineAccess, tweet to #UMPronounChallenge! @YAF@YAFUMich

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.