Studenica: Požar pod kontrolom, vatrogasci radili celu noć

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenica: Požar pod kontrolom, vatrogasci radili celu noć

Požar u Studenici, koji je u petak popodne izbio u blizini istoimenog manastira, jutros je pod kontrolom i postepeno se smiruje, a 115 vatrogasaca je i dalje na terenu, izjavio je načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić.

"Požar je pod kontrolom od juče popodne, 115 vatrogasaca spasilaca je radilo celu noć i nismo imali većih iznenađenja jer za sada nema nekog jačeg vetra, što nam omogućava da radimo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lokalizaciji", rekao je Nikolić.

On je naveo da je požar, koji je izbio u zaseoku Borovci, zahvatio više od 100 hektara šume, jer je juče vatra probila zaštitni prsten šireći se na veće područje.

Prema njegovim rečima, požar u Studenici se spustio u prizemne delove šume i niskog rastinja zahvaćenog vatrom, što danas olakšava posao vatrogascima. Gust dim i dalje se širi iznad područja zahvaćenog požarom.

U požaru u Studenici nema povređenih, vatrogasci su uspeli da zaštite domaćinstva u naselju Borovci od vatre koja se približavala njihovim kućama, a manastir Studenica nije u opasnosti, jer se nalazi na pet kilometara od ugroženog područja od koga ga deli istoimena reka.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.