Štrbac: Konačno se osjećamo kao ravnopravni građani Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrbac: Konačno se osjećamo kao ravnopravni građani Srbije

SREMSKA RAČA - Srbi protjerani iz Hrvatske su konačno, poslije 20 godina, dobili riječi dobrodošlice poslije kojih će se osjećati kao ravnopravni građani Srbije, izjavio je večeras Savo Štrbac, predsjednik Dokumentaciono-informacinog centra Veritas.

"Ovo je bilo izražavanje uzajamnog poštovanja i obećanja. Većina nas smo postali državljani Srbije i osjećamo se kao dio državljana Srbije, a mislim da ćemo se poslije ovih riječi osjećati ravnopravnim građanima Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << To nam je bilo potrebno", rekao je Štrbac poslije obilježavanja Dana sjećanja na stradanje i progon Srba.

Štrbac je rekao da su riječi dobrodošlice bile potrebne Srbima iz Hrvatske i da je to "možda i najznačajnija poruka kad su odnosi Srbije i Srba preko Drine u pitanju".

"Bilo je problema oko integracija, prigovaralo se Srbima iz Hrvatske na raznorazne načine. Međutim, ja moram ispraviti i nekada bezrazložne kritike na račun Srbije; ipak nas je siromašna Srbija ugostila, I to ne mali broj", rekao je Štrbac komentarišući riječi premijera da u novijoj srpskoj istoriji teško naći tužniji dan od 5. avgusta kada se prije 20 godina desila "Oluja" i poručio da se zločin mora oprostiti ali ne i zaboraviti.

"Dobrodošli naši Srbi, naši Krajišnici, dobrodošli svojoj kući, stigli ste u vašu Srbiju", poručio je Vučić u svom govoru na obilježavanju Dana sjećanja na stradanje i progon Srba.

Štrbac je rekao da bi manifestacije povodom "Oluje", i u Srbiji i u Hrvatskoj, trebalo da budu kamen međaš od kojeg bi trebalo da počnu dubinski razgovori o tome šta se dešavalo devedesetih.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.