Strašne guštere videlo 80.000 turista za godinu dana

Izvor: Press, 01.Jul.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Strašne guštere" videlo 80.000 turista za godinu dana

Prirodnjački centar Srbije, jedinstvenu naučno-obrazovnu ustanovu ovakvog tipa u Srbiji i ovom delu Evrope, za godinu dana od otvaranja posetilo je 80.000 ljudi, a ove godine očekuje se poseta veća od 100.000, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Predrag Milanović.
foto: tanjug.rs
Prirodnjački centar Srbije, jedinstvenu naučno-obrazovnu ustanovu ovakvog tipa u Srbiji i ovom delu Evrope, za godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dana od otvaranja posetilo je 80.000 ljudi, a ove godine očekuje se poseta veća od 100.000, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Predrag Milanović.
Prirodnjačaki centar je otvoren 29. juna prošle godine, podsetio je Milanović.
"Prirodnjački centar ima podršku stručne javnosti i relevantnih naučnih institucija: 
Prorodnjačkog muzeja Beograd, Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta Beograd, a 80.000 posetilaca je pokazatelj da nauka i naučni sadržaji imaju svoju publiku i mogu biti atraktivni ako se prikažu na moderan i zanimljiv način", rekao je Milanović.
Milanović je dodao da Svilajnac može da se, ne samo razvija u nučnom i obrazovnom delu, već i da postane turstički vrlo atraktivna opština.
"Nadam se da će Svilajnac sa svojim susedima, opštinama Pomoravskog okruga i gradom Jagodinom, biti vrlo turistički atraktivana. To je jedna nova gran privrede koju uvodimo", zaključio je Milanović.
Iz Prirodnjačkog centra danas je saopšteno, da od sutra, pa svakog vikenda, u ovoj ustanovi počinje letnja sezona a koja počinje predstavom "Maksina laboratorija" u režiji Predraga Stojmenovića, a igra Mladen Miljković.
U ovoj ustanovi preko leta obećavaju puno zanimljivosti, pre svega za decu, predstave, radionoce, igraonice, a svi koji kupe ulacnicu za Prorodnjački centar sa njom mogu besplatno i na gradski bazen.
Prirodnjački centar ima veliki izložbeni prostor u objektu od 3.000 kvadratnih metara, sadrži šest tematskih izložbi na čijim postavkama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, objašnila je direktor centra Irena Dubravac.
Reč je o "Geološkom vremeplovu", koja predstavlja nastavak planete zemlje i njen razvoj kroz geološke epohe do postanka čoveka i jedna je od najatraktovnijih izložbi, objasnila je Dubravac.
U centralnom delu zgrade je izložba "Svet dinosaurusa" a paleontološku postavku čini devet skeleta različitih vrsta dinosurusa koji na autentičan način dočarvaju period mezozoika.
  Tu su još i izložbe "Svet minerala i stena", izložba "Biodiverzitet Srbije" i 
"Palerontologija". U objektu je i specijalizovana učionica namenjena naučno istraživačkom radu, multimedijalna sale za 3 D tehnologijom sa 60 mesta...
U parku Prirodnjačkog centra su replike 20 različitih vrsta dinosaurusa od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11 i dugačka 20 metara. 
Replike su u prirodnoj veličini, od kojih su neke prošle godine bile izoložene i na Kalemgdanu u Beogradu. 
U centralnom delu parka je model vulkana visine deset metara, koji predstavlja repliku vulkana Svete Helene. 
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Strašne guštere" videlo 80.000 turista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2016, 12:01

Prirodnjački centar Srbije, jedinstvenu naučno-obrazovnu ustanovu ovakvog tipa u Srbiji i ovom delu Evrope, za godinu dana od otvaranja posetilo je 80.000 ljudi, a ove godine očekuje se poseta veća od 100.000, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Predrag Milanović...Prirodnjačaki centar je otvoren...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.