Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štraparijada u Gornjoj Mravici okupila 50 učesnika

PRNJAVOR - Druga međunarodna štraparijada u Gornjoj Mravici, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Prnjavor, okupila je 50 učesnika iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Organizator štraparijade Slaviša Dušanić rekao je da ova manifestacija, osim što pruža priliku da se u takmičarskom dijelu, u tri discipline, predstave najbolje i najizdržljivije pasmine konja, predstavlja i povod za druženje.

"Ove godine imamo veliki broj prijavljenih učesnika iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << svih krajeva BiH, što se sigurno pozitivno odražava i na našu opštinu, ali i samo selo Gornju Mravicu", naglasio je Dušanić.

Današnjoj štraparijadi prisustvuje i načelnik opštine Siniša Gatarić koji je rekao da je ovo jedinstvena prilika da se uz narodne običaje i tradiciju pokaže, prije svega, da je Prnjavor otvorena i sigurna sredina za sve koji žele da dođu na ovakvu vrstu manifestacije.

On je najavio da će opština nastaviti da podržava ovakve događaje.

"Podržaćemo svaku manifestaciju, posebno onu koja je vezana za ruralnu sredinu. Na taj način pokušavamo određene događaje premjestiti i u seoska područja i animirati cjelokupno stanovništvo, a ne samo ono u gradu", istakao je Gatarić.

Gatarić smatra da će, između ostalog, na taj način biti podstaknuti mladi ljudi da ostaju na selu, što je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu, ali i za cjelokupnu Republiku Srpsku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.