Stop korumpiranim direktorima

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stop korumpiranim direktorima

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija više ne može da trpi i plaća direktore sklone korupciji ili pojedince koji su jedva pozavršavali škole na nekim isturenim odeljenjima, kako je to rađeno prethodne decenije, zauzimajući mesta vrednijima i stručnijima od sebe.

Ne sme više da bude korumpiranih kadrovaČ Zorana Mihhajlović 

 

Mihajlović je u intervjuu novosadskom Dnevniku rekla da u ovoj zemlji mera kvaliteta kadrova više >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne može i neće biti koliko ko može da ukrade i da se “utali”.

 

Ona je istakla da je ponosna zato što srpska energetika prvi put u donošenju zakonskih propisa ne kasni za Evropom i da smo uspostavljeni jasni kriterijumi za poslovanje u ovom sektoru.

 

- Ponosna sam što smo definisali plan prioriteta ulaganja u energetici, ali mi je veoma žao što nije bilo političkog sluha za reformisanje “Srbijagasa” i to je posao koji nas čeka i koji treba što pre da počnemo- istakla je ona.

 

Na pitanje šta u slučaju gasne krize zbog sukoba Moskve i Kijeva, Muhajlović je rekla da je za nas olakšavajuća okolnost to što imamo podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru, kao i to što je grejna sezona pri kraju.

 

- Međutim, ne smemo zaboraviti da Srbija nije bogata ni gasom ni naftom i da gas još uvek dobijamo samo iz pravca Mađarske. Zbog toga i učestvujemo u izgradnji gasovoda “Južni tok”, kao i gasovoda Niš-Dimitrovgrad, da bismo diverzifikovali pravce snabdevanja gasom i obezbedili sigurnost i stabilnost isporuka ovog energenta-

 

Ona je najavila da će EPS vrlo brzo biti transformisan u akcionarsko društvo, u kome će država biti jedini akcionar.

 

EPS će kao i druga javna preduzeća dobiti utvrđenu kvotu, kojom će biti određen iznos profita koje će to preduzeće biti dužno da uplati državi, naglasila je Mihajlović.

Govoreći o najavljenim reformama, Zorana Mihajlović je naglasila da je vreme da istini pogledamo u oči.

 

- Ako neka firma u državnom vlasništvu ne radi deceniju i više, i za to vreme neprekidno tone u još veću dubiozu ne isplaćujući plate radnicima niti obaveze državi, vreme je da se to otvoreno kaže i da vidimo šta dalje da radimo. Za ovakvu situaciju sigurno nije kriva Srpska napredna stranka, a radnici tih preduzeća najbolje znaju koliko je prethodnih vlada te probleme guralo pod tepih", rekla je ona.

Mihajlovićev je ocenila da među te 153 firme ima dosta preduzeća koja imaju tržišni potencijal, očuvanu kadrovsku i tehnološku bazu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.