Stojčić: Uskoro nastavak radova na Žeželjevom mostu

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojčić: Uskoro nastavak radova na Žeželjevom mostu

Generalni direktor “Železnica Srbije” Miroslav Stojčić izjavio je danas da bi iduće nedelje trebalo da budu prebačena dodatna finansijska sredstva izvođačima radova na Žeželjevom mostu u Novom Sadu, kako bi realizacija tog velikog i značajnog projekta bila nastavljena što pre.

“Očekujemo da početkom iduće nedelje budu prebačena sredstva kako je to predviđeno, da se dostavi dinamika radova, da nadzorne službe obave pregled i da počne realizacija, kako je dogovoreno”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Stojčić tokom obilaska novosadskog železničkog čvora.

Direktor “Železnica Srbije”, koje su investitor izgradnje Žeželjevog mosta, napomenuo je da se ne može više dozvoliti da radovi na tom objektu stoje jer, kako je upozorio, svaki dan čekanja je veliki trošak.

“Mi ćemo nastojati da bude formiran tim koji će, od samog početka nastavka radova, konkretno pratiti tok događanja na izgradnji novog Žeželjevog mosta”, istakao je Stojčić i dodao da su u proteklom periodu u vezi sa ostvarivanjem tog projekta postojale “razne barijere i prepreke” koje su usporile radove.

Predstavnici “Železnica Srbije”, AP Vojvodine i izvođača radova potpisali su 19. maja aneks ugovora koji predviđa dodatnih tri miliona evra i rok od 17 meseci za završetak izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava.

Ukupna vrednost radova na tom novom mostu sad iznosi oko 49 miliona evra, a taj projekat finansira se sredstvima EU, AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stojčić: Uskoro nastavak radova na Žeželjevom mostu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2015

Generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić izjavio je danas da bi iduće nedelje trebalo da budu prebačena dodatna finansijska sredstva izvođačima radova na Žeželjevom mostu u Novom Sadu, kako bi realizacija tog velikog i značajnog projekta bila nastavljena što pre..."Očekujemo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.