Stiže naoblačenje, ali i nepogode

Izvor: Prva.rs, 12.Avg.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže naoblačenje, ali i nepogode

Najniža temperatura kretaće se od 15 do 22, najviša od 28 na severozapadu do 36 stepeni Celzijusa na jugoistoku, saopštio je RHMZ.
U Beogradu će pre podne bit pretežno sunčano, posle podne naoblačenje, uveče i u toku noći sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 22, najviša 30 stepeni.
U većini mesta u Srbiji danas se očekuje oko 20 mm kiše, a uveče i u toku noći na jugu i istoku Srbije, uz pojavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i jakim vetrom, očekuje se lokalno i oko 40 mm za 12 sati, saopštio je Republicki hidrometeoroloski zavod.
Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, od sredine dana zahvatiće severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve zemlje.
Posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom noći u centralnim, istočnim krajevima i u Banatu biće uslova za pojavu lokalnih nepogoda sa gradom, jakim vetrom i obilnijim padavinama, preko 40 mm za 12 sati.
Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati pretežno sunčano.
Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Izgledi vremena u narednih sedam dana - do 19. avgusta:
U nedelju pretežno oblačno, osetno svežije, mestimično sa kišom ili pljuskovima. Vise padavina u Banatu i na istoku. Tokom dana prestanak padavina, najpre na severu i zapadu zemlje.
Zatim pretežno sunčano, uz lokalni razvoj oblačnosti i redju pojavu kratkotrajnih pljuskova, uglavnom u planinskim predelima.
Temperatura u postepenom porastu.
Zadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika, a najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa respiratornim i cerebrovaskularnim obolјenjima.
Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, glavobolјa i nervoza. U saobraćaju je nephodna dodatna opreznost.
Izvor: tanjug,beta

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Sutra oblačno i osetno svežije

Izvor: Beta, 12.Avg.2017

U Srbiji će sutra biti oblačno i osetno svežije, mestimično s kišom i redjom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Posle podne i uveče očekuje se delimično razvedravanje, prvo u zapadnim i severnim krajevima.Duvaće umeren i jak severozapadni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.