Izvor: Mondo, 11.Jul.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla odavno tražena Windows 10 ispravka

Ono što je nekad izgledalo „muljavo“ sad će biti oštro!

Ukoliko koristite Windows 10 verovatno ste primetili da neki sadržaji u nekim od aplikacija ili programa jednostavno ne izgledaju dovoljno oštro i imate utisak da su tanki objekti „razmuljani“. Sa novom Windows Insider Preview verzijom, oznake Windows 10 Build 16237, Microsoft je napravio prvi korak ka rešenju ovog problema.

Microsoft odlaže najavljenu Windows 10 opciju
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Zahvaljujući promeni načina na koji Windows 10 OS reaguje na promenu DPI prikaza u nekim starijim Win32 aplikacijama, one izgledaju prirodnije i sadržaj im je „normalne“ rezolucije tj. oštrijeg prikaza. Prilagođavanje je automatsko i ne zahteva posebno angažovanje korisnika, ali kako i sam Microsoft navodi u blog objavi, ovo je samo privremeno rešenje, dok ne stigne sveobuhvatno, koje će rešiti problem na temeljniji i trajan način.

Windows 10: Ma, ni ptica neće proleteti!

Ako ste Windows Insider preuzmite novu verziju i javite nam koliko je dobro rešen ovaj problem na vašem računaru.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.