Stigao nam najbolji predsednik na svetu! VIDEO

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao nam najbolji predsednik na svetu! VIDEO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa bivšim predsednikom Urugvaja Hoseom Muhikom koji je poznat kao "najsiromašniji predsednik na svetu", jer je 90 odsto svojih primanja davao siromašnima.

Foto: Andrew Harrer-Pool/Guliver/Getty Images

Muhika je bio predsednik Urugvaja od 2010. do 2015. godine.

On je tokom svog mandata sproveo brojne važne socialno-ekonomske zakone kao što je legalizacija istoplnih brakova, legalizacija marihuane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i davanje prava na abortus.

Izvor: Tanjug



Predsedničko mesto je napustio sa povoljnim rejtingom od 65 odsto, što ga čini jednim od najpopularnijih predsednika sveta.

Muhiku su dok je bio prvi čovek Urugvaja nazivali i predsednikom siromahom, nije mario kako je obučen, a ni šta vozi, pa se proslavio i sa svojom starom "bubom".

Na humanitarnom planu njegova vlada je počela da prima sirijske izbeglice iz građanskog rata, kao prva latinoamerička zemlja koja je to učinila.

Vučić i Muhika su razgovarali o potrebi poštovanja i očuvanja vrednosti savremenog društva, a to moraju da budu sloboda i nezavisnost suverenih zemalja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

 Vučić je zato izrazio divljenje za slobodarsku borbu koju je Muhika vodio u svojoj zemlji i rekao da je Srbija uvek umela i da će umeti da ljubomorno čuva svoju suverenost i nezavisnost.

Dvojica sagovornika razmenili su mišljenja i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno posle Bregzita - odluke o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Srpski premijer i bivši urugvajski predsednik razgovarali su i o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Južne Amerike, ne samo političkih, već i obimnijih ekonomskih odnosa, za koje postoje velike mogućnosti.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.