Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevandić: Rezultati popisa - raspirivanje međunacionalnih tenzija

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da rezultati popisa stanovništva u BiH služe za raspirivanje međunacionalnih tenzija.

"Tražili smo da o ovom pitanju bude postignut konsenzus, kojeg nažalost nije bilo. U procesu popisa stanovništva prekršen je Zakon o popisu, ali i vitalni principi na kojima počiva BiH", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Republika Srpska tražila rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << popisa stanovništva kojima neće biti ugrožen niko u BiH.

"Zaključci Narodne skupštine Republike Srpske su obavezujući za građane, vladine institucije i poslanike. Republika Srpska mora naći zakonski način da objavi rezultate popisa na svojoj teritoriji, makar ga morali ponovo sprovoditi", dodao je Stevandić.

Agencija za statistiku BiH juče je objavila rezultate popisa stanovništva u BiH koje ne priznaju organi i institucije Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.