Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanovski i Hadžimanov na džez festivalu na Zelenkovcu

MRKONJIĆ GRAD - Na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada večeras počinje 16. internacionalni džez festival.

Tokom četvorodnevnog festivala publici će se predstaviti muzičari iz Mađarske, Holandije, Austrije, Francuske, Srbije, Makedonije i Republike Srpske.

Sutra, prvog koncertnog dana, nastupiće grupa "Paprika paprika" iz Mađarske, "Peter sentius" iz Holandije, banjalučki "Tobako bluz bend" i "Di ungeraden" iz Austrije.

Drugog dana festivala predviđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su koncerti banjalučke "Duško Šobat grupe", "Tribal veda" iz Francuske, "Balkan ekspres džeza" iz Banjaluke, te Vasila Hadžimanova iz Srbije.

Posljednjeg dana festivala, 31. jula predstaviće se "Iva etno džez" iz Doboja, "Aleksandar Ševa kvintet" iz Banjaluke i Vlatko Stefanovski iz Makedonije.

Direktor festivala Borislav Boro Janković kaže da je sve spremno za početak festivala i da su svi muzičari potvrdili dolazak.

"Ove godine smo bolji kada je riječ o organizaciji i imamo bolji izbor muzičara. Nastup Hadžimanova i Stefanovskog daje ozbiljnost i značaj festivalu, kao i inspiraciju mlađim bendovima", rekao je Janković.

On je dodao da su svi smještajni kapaciteti na Zelenkovcu popunjeni, te da još ima mjesta u kampu i u seoskim domaćinstvima.

Opština Mrkonjić Grad, kao i brojni sponzori, podržali su ovu manifestaciju.

Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Milenko Milekić kaže da opština ulaže velika sredstva u sportske i kulturne manifestacije kako bi ova lokalna zajednica postala važna turistička destinacija u Republici Srpskoj.

"Riječ je o festivalu internacionalnog karaktera na koji dolaze ljudi iz cijelog svijeta. Opština je ove godine uložila znatna sredstva za uređenje infrastrukture na Zelenkovcu", rekao je Milekić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.