Stefanović razgovarao sa Kuperom u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović razgovarao sa Kuperom u Beču

BEČ -

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da je danas u Beču imao redovan sastanak sa posrednikom EU Robertom Kuperom i da je Beograd ponovo pokazao svoju konstruktivnost u tom procesu.

Stefanović je u telefonskoj izjavi za agenciju Beta kazao da je razgovarano o regionalnom predstavljanju Prištine. Pregovori o tom pitanju jedan su od uslova za nastavak evropskih integracija Srbije.

"Napravljeni su dalji koraci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tom pravcu, ima nekoliko opcija za rešavanje tog pitanja. Naravno, Rezolucija 1244 UN je sadržana u tim predlozima i ostaje da se vidi u narednom periodu, kroz aktivnosti međunarodne zajednice, da pronađemo obostrano prihvatljivo rešenje", rekao je šef tima Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, Beograd je otvoren za nastavak dijaloga sa Prištinom i pokazao je da je konstruktivan i kreativan partner.

"Apsolutno ne čekamo poslednji trenutak za rešenje, već naprotiv, sve vreme stalnim angažovanjem i novim predlozima radimo u pravcu rešavanja problema. Mi smo spremni da u svakom trenutku odemo u Brisel. Naravno, potrebno je da pre toga imamo jasnu sliku rešenja", rekao je on.

Stefanović je kazao da će konsultacije biti nastavljene, kao i aktivnosti međunarodne zajednice, "pre svega prema Prištini koja je u jednoj dosta negativnoj poziciji".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stafenović: Srbija konstruktivna u dijalogu s Kosovom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2012

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da je danas u Beču imao redovit  sastanak sa posrednikom EU Robertom Cooper  i da je Beograd ponovo pokazao svoju konstruktivnost u tom procesu. Stefanović je kazao da je razgovarano o regionalnom predstavljanju Prištine....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Stefanović razgovarao sa Kuperom u Beču

Izvor: EMportal, 08.Feb.2012

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da je danas u Beču imao redovan sastanak sa posrednikom EU Robertom Kuperom i da je Beograd ponovo pokazao svoju konstruktivnost u tom procesu.

Nastavak na EMportal...

Beograd ojačao pregovaračku poziciju

Izvor: RTS, 08.Feb.2012

Šef beogradskog tima Borislav Stefanović i posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper razgovarali u Beču o mogućnosti nastavka dijaloga. Beograd ojačao svoju poziciju predlaganjem novih rešenja poštujući rezoluciju 1244, kaže Stefanović. ..Šef tima Beograda za pregovore sa...

Nastavak na RTS...

Stefanović sa Kuperom u Beču

Izvor: Danas, 08.Feb.2012

Šef tima Vlade Srbije za dijalog s Prištinom Borislav Stefanović razgovarao je juče u Beču sa posrednikom EU u pregovorima Robertom Kuperom. Stefanović kaže da je reč o redovnom susretu, na kojem su razgovarali o regionalnom predstavljanju Prištine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.