Stefanović: Zabrinjava izostanak reakcije Evrope na poruke albanskog rukovodstva

Izvor: Blic, 29.Apr.2017, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Zabrinjava izostanak reakcije Evrope na poruke albanskog rukovodstva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da ga zabrinjava i da ne razume odsustvo ozbiljne reakcije Evrope i sveta na uznemiravajuće poruke albanskog rukovodstva upućene Srbiji.

- Ne razumem da ne postoji ozbiljna reakcija – kada pozovete nekoga i kažete: ako su to vaše poruke onda vas ne vidimo na tom putu i ne možete računati na našu podršku - rekao je Stefanović za TV Pink.

Stefanović je kazao da Srbija ne može da kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ništa dobro posle "političke odluke" francuskog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

- Ne možemo da kažemo ništa dobro posle takve odluke koja je politička, nije prijateljska prema Srbiji - rekao je Stefanović i dodao da je Srbija zemlja na koju ljudi u Evropi mogu da se oslone po pitanju "učvršćavanja mira u regionu".

On je rekao da se vlast u Srbiji zalaže da građani žive u dobroj i uređenoj zemlji i dodao da je Srbija "ozbiljna, stabilna i jaka zemlja".

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je u četvrtak zahtev Srbije za izručenje Haradinaja. Haradinaj je odlukom suda na koju Srbija više nema pravo žalbe, oslobođen i vratio se na Kosovo.

Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija zbog ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Preduzimamo intenzivne mere za očuvanje stabilnosti

Stefanović je poručio danas i da bezbednosne službe Srbije preduzimaju intenzivne mere za očuvanje stabilnosti zemlje i da niko niko u regionu ne može destabilizovati Srbiju, a da ne dobije adekvatan odgovor.

- Građani treba da znaju da ih neće uvek videti (ljude koji rade na tome) da budu sigurni. Srbija nema bilo kakvih problema u tom smislu - rekao je Stefanović gostujući na Pinku.

On je komentarišući jučerašnju sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti rekao da je analizirano da li su mere koje se preduzimaju dovoljne ili treba preduzeti nešto više da bi se sačuvala bezbednost i stabilnost.

- Intenzivnim merama rada policije, vojske, tužilaštva i BIA preduzmamo sve što je potrebno da odvratimo bilo koga od sulude pomisli da bi mogao nestabilnost da prenese na teritoriju Srbije i da bi nekim paravnojnim ili terorističkim udarom mogao da destabilizuje Srbiju - naglasio je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stefanović: Brine izostanak reakcije na poruke Albanaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2017

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da ga zabrinjava i da ne razume odsustvo ozbiljne reakcije Evrope i sveta na uznemiravajuće poruke albanskog rukovodstva upućene Srbiji..."Ne razumem da ne postoji ozbiljna reakcija – kada pozovete nekoga i kažete: ako su...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.